Hartige Wentelteefjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeSnijd van het brood de korstjes af. Klop het ei los met de melk en doe er paprikapoeder en peper bij. Rasp het stukje verse gember erboven. Week de boterhammen snel om en om in het ei-mengsel, leg ze daarna in de geraspte kaas zodat beide zijden van de boterhammen bedekt zijn met kaas. Bak de wentelteefjes in een anti-aanbakpan in de vloeibare margarine, aan iedere kant ongeveer 2 minuten op een matig vuur. Rasp de komkommer op een grove rasp. Verdeel de sla en komkommer reepjes over de borden. Snijd het sjalotje heel fijn, klop dit samen met de olie, azijn en wat peper en zout tot een dressing, voeg nog een eetlepel water toe. Gebruik eventueel een staafmixer. Schenk de dressing over de salade. Snijd de nog warme wentelteefjes diagnonaal door en leg ze bovenop het bedje sla. Garneer de wentelteefjes met de doorgesneden cocktailtomaatjes.
- 100 Gr Bruin Casino Brood
- 1 Ei
- 4 El Halfvolle Melk
- 1 Stukje Gemberwortel
- 100 Gr Geraspte Belegen 30+-kaas
- 2 El Becel Voor Koken, Roerbakken Of Braden
- 100 Gr Gemengde Sla
- Halve Komkommer
- 1 Sjalotje
- 2 El Becel Dieet Olie
- 1 El Balsamico Azijn
- 8 Kerstomaatjes