Knoflookkip Uit De Oven

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Knoflookkip Uit De Oven Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de kip in met 1 eetlepel olie, peper en zout. Boen de citroenen goed schoon. Snijd 1 citroen in parten. Vul de holte tussen de poten van de kip met de citroenparten, 4 takjes tijm en 4 gepelde tenen knoflook. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip rondom aan. Leg de kip in de braadslee, met de borst naar beneden (zo blijft de borst lekker smeuïg en droogt hij niet uit). Snijd de overgebleven citroen in 6 parten. Doe de citroenparten, 4 takjes tijm en 8 ongepelde tenen knoflookbij de kip. Snijd van de tweede bol knoflook het kapje af en voeg de bol in zijn geheel toe. Dek de kip af met aluminiumfolie en zet hem 50 minuten in het midden van de oven. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in parten. Neem de braadslee uit de oven, schep de laatste 2 eetlepels olie over de kip en leg de aardappelparten bij de kip. Zet de braadslee zonder folie terug in de oven. Laat opnieuw 50 minuten in de oven staan. Keer de kip na 25 minuten zodat je ook een bruin korstje op de borst krijgt en bedruip hem nog een keer met wat bakvet. Haal de kip uit de braadslee, snijd hem in stukken en verdeel over 6 borden.

Boodschappenlijstje
  • Scharrelkip Heel (ca. 1250 G)
  • 7 El Olijfolie
  • 1 Bakje Verse Tijm (15 G)
  • 2 Citroenen
  • 3 Bollen Knoflook
  • 1 Kg Aardappels (zak 3 Kg, Biologisch)
Probeer ook eens...