Kruimelvlaai
Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak
Bereidingwijze1. Doe de broodmix in een beslagkom. Voeg vervolgens de vanillesuiker toe en meng het er doorheen. 2. Voeg vervolgens het eitje en de lauwe melk toe en kneed er een soepel deeg van. 3. Laat het deeg in de kom en dek het af, laat het vervolgens op een warme, vochtige plaats een paar uur rijzen. 4. Wanneer het deeg gerezen is kneed je het tot een bol. 5. Leg het op een met bloem bestrooide ondergrond en rol het deeg uit tot een ronde lap die in een bakvorm met een doorsnede van 30 cm past. 6. Verwarm de oven voor op 225 graden. 7. Maak een dikke vla door de 0,5 liter melk de mixen met de custardpoeder, 60 gram suiker en eidooiers. 8. Bestrijk de bodem van de vlaai met deze vla. 9. Verdeel bovenop de vla de rabarbermoes. 10. Maak van de koude boter, 75 gram suiker en de bloem een kruimelig los deeg. 11. Bedek de vlaai met het kruimelig deeg en plaats de vlaai in het midden van de oven. 12. Bak de vlaai gedurende 30 minuten, laat even afkoelen voor serveren.
- 250 Gram Wittebroodmix
- 25 Gram Boter
- 1 Ei
- 1 Zakje Vanillesuiker
- 1.5 Dl Lauwe Melk
- Halve Liter Volle Melk
- 50 Gram Custardpoeder
- 60 Gram Suiker
- 2 Eidooiers
- 1 Klein Potje Rabarbermoes
- 75 Gram Koude Boter
- 75 Gram Suiker
- 150 Gram Bloem