Gerookte Gamba’s

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Gerookte Gamba’s Bereidingwijze

Het roken van de gamba’s heeft 3 bereidingen: schoonmaken, pekelen en roken. Schoonmaken Ontdooi de gamba’s in ongeveer 1 uur in koud water. Verwijder daarna voorzichtig de schil tussen de kop en de staart van elke gamba. Maak met een klein scherp mes een snee met een diepte van ongeveer 5 millimeter in de lengte, darmkanaal verwijderen en afspoelen. Pekelen Los het zout op in koud op water. Leg de gamba’s vervolgens ongeveer 10 minuten in de pekel. Daarna de gamba’s uit de pekel halen en met koud water afspoelen. Droog de gamba’s af met keukenpapier. Roken Leg ongeveer twee eetlepels houtzaagsel op de bodem van de rookpan. Dek het hout af met aluminiumfolie. Smeer het rooster met slaolie in. Leg de gamba’s op het rooster. Sluit de rookpan af en zet hem midden op de gasvlam voor ongeveer 10 minuten. De deksel van de rookpan moet heet zijn! Laat de gamba’s vervolgens nog 10 minuten in afgesloten rookpan staan.

Boodschappenlijstje
  • 12 Gamba's
  • 1 Liter Water
  • 120 Gram Fijn Zeezout
  • Slaolie Voor Het Insmeren Van Rookrooster
  • 2 Eetlepels Rookhout
Probeer ook eens...