Peertje Bijzonder...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Peertje Bijzonder... Bereidingwijze

25 minuten Schil de peren maar laat ze heel en laat het steeltje eraan zitten. Leg ze in een kleine pan en doe de porto erbij. Vul aan met water tot ze onder staan. Doe de honing erbij en breng aan de kook. Roer af en toe om. Laat ze een half uur sudderen, tot ze zacht maar nog heel zijn. Laat afkoelen . Schaaf van de Parmezaanse kaas krullen af of snij in hele dunne plakjes. Leg in een diep bord en besprenkel met de balsamicoazijn. Rooster ten slotte de pijnboompitjes. Leg de krullen op een bordje met één of twee peertjes ernaast. Strooi er wat pijnboompitjes rond.

Boodschappenlijstje
  • 4 Grote, Sappige, Rijpe Peren
  • 0.25 L Rode Port
  • 3 El Honing
  • 150 Gr Verse Parmezaanse Kaas Aan één Stuk
  • 6 El Balsalmico Azijn
  • 1 Handje Pijnboompitten
Probeer ook eens...