Risotto Met Parmaham
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzePel en snipper de ui. Veeg de paddestoelen schoon en halveer ze. Verhit de boter in een pan en fruit de ui ca. 1 minuut. Was en snij de salie in reepjes. Voeg de rijst en de salie toe aan het uimengsel en roer tot de rijst gaat glanzen (ca. 3 minuten). Voeg 3/4 deel van de paddestoelen, wijn en de kippenbouillon in gedeelten toe. Laat de rijst in ca. 25 minuten volgens de gebruiksaanwijzing gaar worden en roer regelmatig. Schaaf de kaas in flinters. Bak de ham in een droge koekenpan knapperig, verkruimel de ham en roer deze met de helft van de kaas door de risotto. Bak de rest van de paddestoelen ca. 2 minuten. Schep de risotto in een schaal en garneer met de rest van de paddestoelen en de kaas.
- 1 Ui
- 200 Gr Paddestoelen Seizoensmelange
- 2 El Boter
- 10 Salie Blaadjes
- 300 Gr Risottorijst
- 2 Dl Droge Witte Wijn
- 1 Lepel Kippenbouillon
- 75 Gr Parmezaanse Kaas
- 3 Plakken Parmaham