Abrikozencouscous Met Kipkluifjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Rijst

Abrikozencouscous Met Kipkluifjes Bereidingwijze

Kip bestrooien met kipkruiden. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Kip in ca. 20 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen ui pellen en snipperen. Abrikozen in reepjes snijden. In andere pan rest van olie verhitten. Ui ca. 3 minuten bakken. Abrikozen, couscous en kaneel erdoor scheppen. Bouillonpoeder en 4 dl kokend water toevoegen. Al roerend ca. 1 minuut op laag vuur verwarmen. Pan van vuur nemen en afgedekt ca. 4 minuten laten staan. Couscous met vork losroeren. Koriander erboven in stukjes knippen en op smaak brengen met peper. Couscous over vier kommen verdelen. Kip erop leggen en zaziki erover scheppen. Serveren met komkommersalade

Boodschappenlijstje
  • 8 Kipkluifjes (ca. 640 G)
  • 2 Tl Kipkruiden
  • 4 El Olijfolie
  • 1 Ui
  • Half Zakje Gewelde Abrikozen (à 200 G)
  • 250 Gr Couscous
  • 2 Tl Kaneelpoeder
  • 1 Tl Kruidenbouillonpoeder
  • Half Zakje Verse Koriander
  • (cayenne)peper
  • 1 Bakje Zaziki (200 G)
Probeer ook eens...