Gevulde Cajun Pompoensoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen

Gevulde Cajun Pompoensoep Bereidingwijze

Snijd het pompoenvlees in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de bleekselderij en paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Maak de rode peper schoon en snijd hem fijn. Snijd de okra’s, gerookte kipfilet en de worst in stukjes. Bereiding Breng de bouillon aan de kook en kook de pompoen hierin in ca. 15 minuten gaar. Pureer de pompoen met de bouillon met behulp van een staafmixer of keukenmachine.Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de drumsticks om en om goudbruin. Haal ze uit de pan. Fruit de ui en knoflook met de cajunkruiden ca. 2 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de rest van de groenten toe en bak ca. 2 minuten mee. Blus de groenten af met de sherry en voeg de gepureerde pompoen toe. Breng de soep aan de kook, voeg de worst en de kippenboutjes toe kook de boutjes in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Schenk de room erbij en kook de soep nog 5 minuten door. Breng de soep op smaak met zout. Voeg de gamba’s en gerookte kip op het laatste moment toe.

Boodschappenlijstje
  • 700 Gr Pompoenvlees
  • 1 Ui
  • 1 Knoflookteentje
  • 3 Bleekselderij Stengels
  • 2 Groene Paprika’s
  • Spaanse Rode Peper
  • 10 Okra’s
  • 200 Gr Gerookte Kipfilet
  • 150 Gr Gedroogde Worst Of Salami
  • 1 L Kippenbouillon
  • Bertolli Classico Olijfolie
  • 8 Kippendrumsticks ( Zonder Vel)
  • 1.5 El Cajunkruiden
  • 0.5 Dl Media Dry Sherry
  • 2.5 Dl Room
  • 200 Gr Gekookte, Gepelde Gamba’s
  • Zout
Probeer ook eens...