Coupe Belle Hélène

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Coupe Belle Hélène Bereidingwijze

Schil de peren maar hou ze verder heel, inclusief top en onderkant. Plaats de peren in een kookpot met water,poeder suiker, citroensap en het gespleten vanillestokje. Breng het geheel aan de kook en laat afkoelen wanneer de peren gaar zijn. Breek de chocolade in stukken en doe ze in een kom. Breng in een kookpot wat water met suiker aan de kook en laat indikken tot een lichte siroop. Giet de kokende siroop over de chocolade en roer goed met de klopper zodat de chocolade goed kan smelten. Laat de bekomen chocoladesaus lauw worden. Voor het opdienen, giet je de peren af. Haal er het klokhuis en de pitjes uit en snij ze doormidden in schijfjes. Warm de boter op in een pan en laat de schijfjes peer mooi kleuren aan beide kanten. Leg de gekleurde peerschijfjes in een bord en plaats er een bolletje peer sorbet langs. Giet de lauwe chocoladesaus over het geheel en werk af met een beetje slagroom.

Boodschappenlijstje
  • 6 Bolletjes Peer Sorbet
  • 6 Peren
  • 1 L Water
  • 200 Gr Poedersuiker
  • 60 Gr Boter
  • 15 Cl Water
  • 60 Gr Suiker
  • 2 Citroenen
  • 1 Vanillestokje
  • 100 Gr Fondantchocolade
Probeer ook eens...