Spinazie Ovenschotel Met Ei
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Eline Borgers » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoorbereidingen: Verwarm de oven voor op 220 graden en kook de aardappelen in een pan met wat zout totdat ze gaar zijn ongeveer 20 minuten. Verhit daarna 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak 5 tot 7 minuten tot de spinazie geslonken en het vocht verdampt is. Giet de aardappels af en stamp deze fijn met de rest van de olijfolie, kerriepoeder, peper en zoveel melk tot er een gladde puree ontstaat Bereidingswijze: Schep deze puree in een ovenschaal of braadslede. Strijk de puree glad en strooi er de helft van de kaas over. Verdeel de spinazie erover. Maak met een eetlepel 8 kuiltjes in de spinazie en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met de rest van de kaas. Zet de schotel 20 minuten in het midden van de oven.
- 1,5 Kg Kruimig Kokende Aardappelen, Geschild En In Stukken
- 8 Stuks Eieren
- 200 Gram Geraspte Belegen Kaas
- 100 Ml Melk
- 1 Theelepel Kerriepoeder
- 4 Eetlepels Olijfolie
- 900 Gram Gehakt
- Spinazie
- Peper En Zout