Huisgemaakte Appelstroop

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Huisgemaakte Appelstroop Bereidingwijze

Voor 1 liter appelstroop Was de appels en snijd er de slechte plekken uit. Kook de appels in een laagje water in circa 30 minuten tot moes. Roer af en toe om. Leg een theedoek in een grote zeef en laat de massa circa 24 uur uitlekken en vang het sap op. Kook de appelsap in circa 2 uur onder af en toe roeren op zacht vuur in. Schep het schuim er regelmatig af en let goed op -aanbranden. Test na circa 1,5 uur af en toe op dikte. De afgekoelde stroop moet als een draad aan de lepel blijven hangen. Te dikke stroop is niet goed smeerbaar. Giet de stroop in goed schoongemaakte potjes en sluit ze goed af. De appelstroop is circa 6 maanden houdbaar.

Boodschappenlijstje
  • 6 Kilo Appels (levert Circa 3 Liter Appelsap Op)
Probeer ook eens...