Wortel-kaassoufflé

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Wortel-kaassoufflé Bereidingwijze

Maak de worteltjes schoon, snijd ze in stukjes en kook ze in een pan met water in circa een kwartier gaar. Smelt de boter in een ruime pan en roer er de bloem door. Voeg daarna scheutje na scheutje de melk aan het mengsel toe. Blijf daarbij roeren tot er een gladde saus is ontstaan. Roer vervolgens de kaas, het mosterdzaad, het paprikapoeder, het zout en de peper door de saus. Pureer destukjes wortel in een keukenmachine en roer de puree door de saus. Scheid van de eieren het wit van de dooier en klop het eiwit stijf. Neem de pan van het vuur. Roer de eierdooiers door de saus en spatel er vervolgens het stijfgeklopte eiwit door. Vet een soufflévorm met een inhoud van 2 liter in met boter of olijfolie, schenk er de saus in en plaats de vorm in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven. Bak de soufflé in circa 25 minuten gaar. Heerlijk bij rijst met een gemengde salade!

Boodschappenlijstje
  • 300 Gr Bospeen
  • 50 Gr Roomboter
  • 50 Gr Bloem
  • 3 Dl Melk
  • 150 Gr Geraspte Oude Kaas
  • 2 Tl Gemalen Mosterdzaad
  • 1 Tl Paprikapoeder
  • 1 Mespuntje Zout
  • 1 Mespuntje Witte Peper
  • 4 Eieren
  • 1 El Boter Of Olijfolie Om In Te Vetten
Probeer ook eens...