Frambozentaart

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak

Frambozentaart Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed een deeg van bloem, in blokjes gesneden boter, suiker, eidooiers en zout. Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg en bak het ca. 20 minuten voor in de hete oven. Snijd intussen het vanillestokje open en schraap met een mes het merg eruit. Breng in een pan de melk aan de kook met de vanillemerg. Klop de eieren met de suiker tot een licht mengsel. Schenk de melk op het eimengsel en klop goed door. Schenk de crème op het gebakken deeg. Verdeel de frambozen erover. Klop de eiwitten in een kom stijf en voeg al kloppend beetje voor beetje de poedersuiker toe. Verdeel het eiwitschuim over de frambozen. Bak de taart nog ca. 30 minuten in de oven.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gr Bloem
  • 200 Gr Boter
  • 120 Gr Suiker
  • 2 Eierdooiers
  • Zout
  • Voor De Vulling -
  • 300 Gr Frambozen
  • 3 Dl Melk
  • 3 Eieren
  • 2 El Suiker
  • 3 Eiwitten
  • 190 Gr Poedersuiker
Probeer ook eens...