Hertenbiefstukjes Met Portchocoladesaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Wild

Hertenbiefstukjes Met Portchocoladesaus Bereidingwijze

Laat de hertenbiefstukjes op kamertemperatuur komen. Doe de port samen met de fond in een pannetje en breng aan de kook. Laat inkoken tot de helft. Draai het vuur uit en doe de blokjes chocolade bij de saus. Blijf roeren tot de chocolade helemaal is opgenomen door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Bereiding Dep de biefstukjes droog en bestrooi met een beetje zout en peper. Zet een pan op hoog vuur en verhit hierin de Croma totdat deze bruin is. Bak hierin de biefstukjes tot de gewenste gaarheid (rare , medium, well done). Neem de biefstukjes uit de pan en laat ze even rusten. Warm de saus op. Leg de biefstukken op het bord en schep er een lepeltje saus overheen. Lekker met knolselderijpuree en stoofpeertjes.

Boodschappenlijstje
  • 4 Hertenbiefstukjes Van 150 Gram
  • 100 Ml Rode Port
  • 100 Ml Vlees- Of Wildfond (pot)
  • 20 Gr Pure Chocolade (3 Blokjes)
  • Croma Vloeibaar
Probeer ook eens...