Rode Wijn Radicchio-risotto
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeMaak de radicchio schoon en snijd de krop doormidden. Snijd 1 van de stukken in smalle reepjes. Verwarm 2 eetlepels olie en de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en de champignons toe en bak in
5 minuten zachtjes glazig. Roer er de radicchio en de rijst door. Roer flink door om ervoor te zorgen dat elk rijstkorreltje met een dun laagje olie en boter is bedekt. Voeg de wijn toe en roer tot al het vocht is opgenomen. Voeg dan
al roerend telkens 1 soepopscheplepel vol bouillon toe. Voeg pas nieuwe bouillon toe 
als de vorige portie helemaal door de rijst is opgenomen. Gril intussen de rest van de
radicchio. Snijd de resterende helft in 2 parten. Houd enkele blaadjes apart en besprenkel deze met de rest van de olie, peper en het zout. Bak de radicchio in een grillpan (of gewone koekenpan) al draaiend in ca. 8 minuten zacht. Neem de risotto van het vuur en roer er de rest van de boter en 2 eetlepels Parmezaanse kaas door. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Snijd de gebakken radicchio in reepjes. Verdeel de risotto over 4 borden en garneer met de rauwe en gegrilde radicchio-reepjes en de Parmezaanse kaas.
- Grote Krop Radicchio Trevisano (of Chioggia, Trevisano Is Niet Altijd Goed Verkrijgbaar)
- 3 El Olijfolie
- 50 Gr Boter
- 1 Ui, Gesnipperd
- 100 Gr Champignons, In Stukjes
- 300 Gr Risottorijst
- 250 Ml Rode Wijn
- 750 Ml Hete Kippenbouillon
- Zout En Versgemalen Peper
- 4 El Parmezaanse Kaas, Geraspt