Asperges Op Z'n Italiaans
Aantal personen: 2 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSchil de asperges met de dunschiller vlak onder de toppen. Doe niet te zuinig, van de schillen kan je een prima soep of bouillon koken. Kook de asperges in een speciale aspergepan in 15-20 minuten gaar. Voeg een normale hoeveelheid zout toe (ca. 10 gram per liter) en zorg dat de toppen niet onder water staan. Deze moeten gaar stomen, niet koken. Afhankelijk van de dikte duurt dit korter of langer. Houd het dus goed in de gaten! Voor de saus kook je de twee eieren hard. Prak het eigeel in een mengkom helemaal fijn met een vork. Voeg citroensap toe en meng het tot het een gladde massa wordt. Hak het eiwit, de kappertjes en de ansjovis fijn en meng het door de ei-citroenmassa. Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper. Laat de asperges uitlekken en serveer ze op een schaal. Verdeel de saus erover en garneer met verse peterselie.
- 800 Gram Asperges (wit, Liefst Klasse Dubbel A)
- 2 Hardgekookte Eieren
- 1 Flinke Ansjovisfilet (of 2 Kleintjes)
- Paar Kappertjes Op Het Zout
- Peterselie
- Zout En Zwarte Peper
- Flinke Scheut Citroensap