Gevulde Paprika's Met Couscous & Shoarma

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Jurriaan Stoeten » Type: Meer van het type: Anders

Gevulde Paprika's Met Couscous & Shoarma Bereidingwijze

Altijd mooi om te zien, nog lekkerder om te eten: gevulde paprika! Om een paprika goed te kunnen vullen heb je een beetje mooie, ronde bol van een paprika nodig. Hoe gelijkmatiger verdeeld, hoe beter ze rechtop blijven staan in de oven en op je bord. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het kapje voorzichtig van de paprika's. Snijd de zaadlijsten eruit en maak ze schoon. Dep ze droog. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal is het voldoende om de couscous in een schaal te doen en daar kokend water op te gieten, dus dat hoeft niet zo'n probleem te zijn:-). Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak deze glazig in een eetlepel olijfolie op een rustig vuurtje in een grote koekenpan. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snipper deze. Doe deze in de pan. Zet het vuur vol open en voeg de shoarma toe. De shoarma moet lekker rul worden. Omdat er vaak nogal wat vocht uit komt, kan het handig zijn om dat er uit te scheppen. Zodra de shoarma mooi bruin is giet je het glas rode wijn toe. Zet het vuur zacht en laat het even rustig inkoken tot het helemaal weg is. Laat de gepelde tomaten goed uitlekken en snijd ze in blokjes. Voeg deze bij de shoarma en laat het 10 minuten meepruttelen. Voeg dan de couscous toe en roer het geheel even door. Haal het van het vuur. Klop het ei los met de peterselie en meng dat door het couscous / shoarma mengsel. Proef even of het pittig genoeg is en voeg naar smaak zout en peper toe. Zet de paprika's in een ovenschaal en vul ze met de couscous. Doe de kapje van de paprika er op en giet er wat olijfolie over. Laat de paprika gaar worden in 45 tot 50 minuten in de oven.

Boodschappenlijstje
  • 4 Paprika's
  • 400 Gram Lamsshoarma
  • 1 Rode Ui
  • 1 Glas Rode Wijn
  • 400 Gram Gepelde Tomaten
  • 200 Gram Couscous
  • 1 Ei
  • 1 Rode Peper
  • 2 El Verse Peterselie
  • Peper En Zout
  • Olijfolie
Probeer ook eens...