Blanke Botersaus [bij Witte Vis]

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Blanke Botersaus [bij Witte Vis] Bereidingwijze

Hak de sjalotten, selder en knoflook grof en doe alles in een kookpan. Overgiet met de wijn, wijnazijn en water. Voeg tenslotte peperbolletjes, selderblaadjes, tijm, laurier en peterselie toe. Breng aan de kook en laat tot 1/3 inkoken, zeef de reduktie. Neem voor 4 personen : 2 el reduktie en voeg hieraan 1 scheutje room toe, laat zachtjes opwarmen. Voeg al roerend ijskoude boter toe tot de smaak vet/zuur mooi in balans is, niet laten koken. Werk af met enkele druppels citroensap en vers gehakte peterselie of bieslook.

Boodschappenlijstje
  • 5 Sjalotten
  • 2 Selderijstengels
  • Knoflookteentje
  • Enkele Selderij Blaadjes
  • 2 Dl Witte Wijn
  • 2 Dl Water
  • 2 Dl Witte Wijn Azijn
  • Laurierblaadje
  • 2 Takjes Tijm
  • Verse Peterselie
  • Enkele Peperbolletjes
Probeer ook eens...