Vlaamse Stamppot

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Vlaamse Stamppot   Bereidingwijze

Was de groenten en snij de grof, snipper de uien. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in vier. Laat het vlees mooi aankleuren in wat boter, voeg de uien toe en laat even meestoven, kruid met peper en zout. Voeg nu de wortel, prei, pastinaak, selder, raapjes en witte bonen toe, giet water bij tot alles bijna onder staat. Dek af met de in reepjes gesneden savooikool en eindig met de aardappelen, breng aan de kook in een goed gesloten pan. Zet het vuur vervolgens lager en laat zachtjes gaar pruttelen in zo'n anderhalf uur.

Boodschappenlijstje
  • 800 Gr Rundstoofvlees
  • 2 Uien
  • 2 Pastinaken
  • 4 Selderijstengels
  • 4 Raapjes
  • 1 Dikke Prei
  • 4 Dikke Wortelen
  • 1 Savooikool
  • 100 Gr Witte Bonen
  • 4 Porties Aardappelen
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...