Pindasoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeRasp de limoenschil (ca. 1/2 eetlepel) en snijd de limoen doormidden. Pel en pers de teentjes knoflook. Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje wok olie toe en roerbak de knoflook, de limoenrasp en 1-2 theelepels sambal. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Doe de pinda satésauspoeder in een schaaltje en roer er 2 flinke (opschep)lepels van de hete bouillon erdoor. Voeg het mengsel al roerende door de rest van de bouillon en laat de soep 2 minuten koken. Knijp de limoen boven de soep uit. Schep de soep in diepe kommen en verdeel de alfalfa en de gebakken uitjes erover.
- Limoen
- 2 Knoflookteentjes
- 1 El Conimex Wok Olie
- 1 Tl Conimex Sambal Oelek
- 0.75 L Groentebouillon (tablet)
- 2 Zakjes Conimex Pinda Satésaus
- 100 Gr Alfalfa
- 4 El Conimex Gebakken Uitjes