Aardappelsalade Op Z'n Japans
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeKook de aardappelen in de schil en kook het ei. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijdt hem in kleine stukjes. Leg ze in een schaaltje en bestrooi ze met wat zout. Dit trekt het vocht uit de komkommer. Giet de aardappelen af en verwijder de schil nu ze nog warm zijn. Snijdt de aardappels vervolgens in kleine stukjes en laat de aardappels afkoelen tot kamertemperatuur. Pel het ei, snijdt deze fijn en laat ook deze afkoelen. Ontdooi de diepvrieserwtjes in een kommetje heet water. Meng dan de aardappels en het ei door elkaar in een schaal. Ontdoe de komkommer van het laatste vocht door ze goed uit te knijpen. Giet de erwtjes af en voeg deze samen met de komkommer toe aan het aardappel mengsel. Roer alles goed door elkaar. Voeg tenslotte de mayonaise toe. Doe dit een beetje naar eigen smaak. Het beste is om steeds een klein beetje toe te voegen en dan te roeren.
- 3 Grote Aardappelen
- Handvol Diepvrieserwtjes
- 1/3 Van Een Komkommer
- 1 Ei
- Zout
- Japanse Mayonaise (te Verkrijgen In De Toko)