Chocolade-abrikozentaart

Aantal personen: 12 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak

Chocolade-abrikozentaart Bereidingwijze

Cake Vet een cakevorm in met boter en verwarm de oven voor op 165 graden. Meng de zachte roomboter, de suiker en het mespuntje zout tot een zachtige, romige massa. De eieren luchtig kloppen en dit beetje bij beetje door het botermengsel roeren.Dit geheel tenminste drie minuten kloppen. De cacao, het zelfrijzende bakmeel en het bakpoeder eerst zeven en daarna door het boter-eimengsel spatelen tot er een glad geheel ontstaat. Eventueel Grand Marnier of Cointreau toevoegen. Schenk het beslag direct in de ingevette vorm en zet deze in het midden van de oven. Bak de cake in 40 à 45 minuten gaar. Zet de oven uit en laat de cake ongeveer 5 minuten afkoelen in de oven met geopende deur. Stort de cake daarna op een rooster en laat deze buiten de oven helemaal afkoelen. Snijdde cake tenslotte horizontaal in drie gelijke plakken. Vulling Pureer de abrikozen tot moes en voeg er de suiker aan toe. In plaats van abrikozen en suiker kan ook abrikozenjam worden gebruikt. Houd 5 eetlepels abrikozenmoes of een kwart van de abrikozenjam apart en vermeng het resterende deel van de moes of jam met de marsepein. Het mengsel van abrikozenmoes of -jam en marsepein wordt gelijkmatig verdeeld over de bovenkanten van de onderste en de middelste plak cake. Garnering Leg de drie lagen cake weer op elkaar, bestrijk de bovenste laag met de overgebleven abrikozenmoes of - jam en strooi hierover gelijkmatig het amandelschaafsel uit. Laat de taart enkele uren rusten.

Boodschappenlijstje
  • Cake
  • 180 Gr Zachte Roomboter
  • 200 Gr Suiker
  • 1 Mespuntje Zout
  • 4 Eieren
  • 100 Gr Cacao
  • 200 Gr Zelfrijzend Bakmeel
  • 3 Tl Bakpoeder
  • 3 El Grand Marnier Of Cointreau
  • (eventueel) Boter Om Cakevorm In Te Vetten
  • Vulling
  • 8 Abrikozen
  • 8 El Suiker
  • (of 1 Pot Abrikozenjam)
  • 150 Gr Marsepein
Probeer ook eens...