Kip Op Z'n Italiaans

Aantal personen: 1 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Kip Op Z'n Italiaans Bereidingwijze

Kip met een bot eraan vind ik het allerlekkerst. Natuurlijk valt er veel te zeggen voor een malse kipfilet, maar juist het langzaam garen met het bot erbij geeft het vlees die lekkere smaak. Wat voor kip je gebruikt maakt niet veel uit voor deze bereidingswijze. Als er maar bot aan zit! Hak dus een hele kip in delen, koop kippenbouten of gebruik kipkarbonades. Dat laatste heb ik gedaan. Kipkarbonades zijn het bovenste gedeelte van een kippenpoot. Het onderste gedeelte wordt dan als drumstick verkocht. Tis maar dat je het weet, he? Snijd de ui in ringen en bak deze op een klein pitje glazig in een braadpan. Voeg de kipdelen toe en bak deze rondom bruin. Voeg kippenbouillon toe, doe de deksel op de pan en laat het geheel rustig gaar worden op een zacht vuurtje. Reken daarvoor al gauw zo'n 45 tot 60 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken. Houd het gerecht tussendoor in de gaten en giet eventueel wat extra stoofvocht bij. Als de kip gaar is moet het vocht erg stevig en dik zijn. Door de peperonicini en de bouillon zal je weinig peper en zout nodig hebben, maar dat moet je natuurljk altijd even zelf proeven. Lekker simpel gerecht!

Boodschappenlijstje
  • Kip In Delen Gehakt, Kipkarbonades Of Kippepoten
  • 1 Ui
  • 2 Kleine Gedroogde Pepertjes (peperoncini)
  • 2 Kopjes Kippenbouillon
  • 2 Eetlepels Olijfolie
Probeer ook eens...