Kippenvleugels 'Italia'

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Pasta

Kippenvleugels 'Italia' Bereidingwijze

Smelt een flinke klont boter in een ruime pan, samen met wat olijfolie. Bak hierin de vleugeltjes kort aan tot ze mooi bruin zijn, kruidt flink met zwarte peper en wat zout strooi ook de paprikapoeder en de Provençaalse kruiden erover. Draai vervolgens het vuur laag. Voeg nu de prei, ui, gember en tijm bij en roer voorzichtig onder elkaar. Overgiet tenslotte met het tomatenvlees en een half blik water. Laat onder deksel gaar sudderen op een zacht vuurtje. Kook ondertussen de pasta (hier met spaghetti) al denté. Verdeel over 4 borden en schep er de vleugeltjes overheen.

Boodschappenlijstje
  • 800 Gr Kippenvleugeltjes
  • 2 Preistengels, In Schuine Stukken
  • 1 Ui, In Ringen Gesneden
  • 1 El Verse Gember, Fijngesneden
  • 1 Blik Tomatenvlees (400 G)
  • Takje Verse Tijm
  • 2 El Paprikapoeder
  • Provençaalse Kruiden
  • Boter En Olijfolie
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...