Pizza Met Gerookte Zalm

Aantal personen: 2 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Pizza Met Gerookte Zalm Bereidingwijze

Bereiding deeg: Meng in een kom de bloem, het zout, de suiker en de gistkorrels door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en schenk 1 eetlepel olie en het handwarme water erin. Meng het deeg, met de hand of met een keukenmachine, in ca. 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Vorm van het deeg een bal en laat die, in een met wat olie ingevette kom en afgedekt met plasticfolie, op een warme plaats ca. 30 minuten rijzen. Bereiding basissaus: Laat de tomaten uitlekken. Pers de gepelde knoflookteentjes uit boven de stukjes tomaat en roer de oregano en zout en peper naar smaak erdoor. U kunt de saus zo gebruiken of hem pureren met de mixer. Snijd de uitgelekte mozzarella in piepkleine blokjes. Halveer de schoongemaakte tomaatjes. Snijd de zalm (zo nodig) in smalle reepjes. Afwerking: Verwarm de oven voor op 250 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 2 porties en rol die, op een met wat bloem bestoven werkblad, uit tot dunne deegcirkels van ca. 20 cm. Druk met de vingertoppen ca. 1 cm van de rand een gootje, zodat de vulling er niet af kan lopen. Leg het deeg op de bakplaat en verdeel de basissaus erover. Verdeel de helft van de mozzarella over de pizza's, vervolgens de gerookte zalm en de tomaatjes. Schep de crème fraîche in bergjes over de vulling en verdeel de rest van de mozzarella en de kappertjes erover. Bestrooi de vulling met peper. Bak de pizza's, 1 richel onder het midden van de oven, in ca. 20 minuten gaar. Garneer met toefjes dille.

Boodschappenlijstje
  • Voor Het Pizzadeeg: (of Pizzabodem Kant-en-klaar)
  • 250 Gram Bloem
  • Halve Theelepel Zout
  • 1 Theelepel Suiker
  • 1 Zakje Direct Oplosbare Gistkorrels
  • 1-2 Eetlepels Olijfolie
  • 1.5 Dl Handwarm Water
  • Voor De Saus
  • 1 Blik Tomatenblokjes (400 Gram)
  • 2 Knoflookteentjes
  • 1 Eetlepel Verse Of 1 Theelepel Gedroogde Oregano
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 150 Gram Mozarella, In Plakjes
  • 15 Kerstomaatjes
  • 150 Gram Gerookte Zalmsnippers
  • 1/8 Liter Creme Fraiche
  • 2 Eetlepels Kappertjes
  • Peper
  • Takjes Dille
Probeer ook eens...