Hartige Soesjes

Aantal personen: 8 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Hartige Soesjes Bereidingwijze

Ingrediënten voor 24 stuks: Verwarm de oven voor op 190°C. Breng de melk met de boter langzaam aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg in één keer alle bloem toe en roer het mengsel glad met een stevige spatel. Zet de pan terug op de warmtebron en laat het mengsel in 2-3 minuten op laag vuur garen totdat het tot een bal te vormen is. Laat 5 minuten afkoelen en roer dan één voor één de eieren door het beslag. gebruik hiervoor een stevige spatel of een handmixer. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van twee lepels toefjes beslag ter grootte van een walnoot op de bakplaat en houd daarbij een tussenruimte aan van 3 centimeter. Bak de soesjes in 12-15 minuten goudgeel en gaar in de oven. Laat de soezen als ze gaar zijn nog 15 minuten in de oven staan met de ovendeur open, dan kunnen ze nog iets nagaren en worden ze lekker krokant. Snijd de gedroogde tomaten in de lengte in reepjes van een halve centimeter breed en meng ze met de olijven. Halveer de avocado, verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schillen en prak het fijn met een vork. Breng op smaak met limoensap, knoflook, zout en zwarte peper uit de molen. Halveer de soezen, bedek de bodem met een plak mozzarella, avocadopuree, tomaat-olijfmengsel en een paar blaadjes basilicum. Zet het hoedje erop en genieten maar.

Boodschappenlijstje
  • 1 Dl Volle Melk
  • 50 Gr Roomboter In Kleine Stukjes
  • 50 Gr Bloem
  • 2 Eieren
  • 8 Zongedroogde Tomaten Op Olie
  • 2 Eetlepels Zwarte Olijven, Zonder Pit (gehalveerd)
Probeer ook eens...