Kabeljauwfilet Met Mosterdsaus
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd de visfilet in 2 gelijke stukken en leg die in een schaal. Pers 1 limoentje (of een halve citroen) uit. Besprenkel de vis met het limoen- of citroensap. Laat de vis gaar worden, afgedekt, in 4-5 minuten op 500 Watt. Schenk het uitgelopen visnat in een maatbeker en laat de vis, afgedekt, enkele minuten nagaren. Maak intussen de saus: vul het visnat met water aan tot 1 dl. Verkruimel de tablet erboven en roer de crème fraîche erdoor. Roer de maïzena met 2 eetlepels water tot een glad papje en roer dit door de saus. Verhit de saus, onafgedekt, ca. 1 minuut op 700 Watt. Roer de mosterd door de saus en verhit de saus nog even, onafgedekt, ca. 30 seconden op 700 Watt. Breng de saus op smaak met zout en peper. Lepel de saus over de borden en leg de vis erin. Snijd het tweede limoentje (of de halve citroen) in dunne plakjes en leg ze op de vis. Garneer eventueel met een toefje dille.
- Dik Stuk Kabeljauwfilet, 300 Gram
- 2 Limoentjes Of 1 Citroen
- Halve Visbouillontablet (saus)
- 2 Eetlepels Crème Fraîche (saus)
- 1 Eetlepel Maïzena (saus)
- 1 Eetlepel Mosterd (saus)
- Zout En Peper (saus)
- 2 Takjes Dille