Sinaasappel- Citroen Granita

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Sinaasappel- Citroen Granita Bereidingwijze

Een granita – oorspronkelijk afkomstig uit Italië - is een bevroren mix van fruit, water en suiker. Een verfrissende traktatie voor een warme zomerdag. Breng het water aan de kook en los de suiker er in op. Laat het geheel vervolgens afkoelen. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe. Schenk de vloeistof in een bak en plaats het in de vriezer. Door tijdens het invriezen elk half uur goed met een vork door het mengsel te roeren, ontstaan zeer kleine ijskristallen die voor een aangename smaak zorgen. Serveer de granita in een mooi glas met een rietje en lepeltje. Bewaar het niet langer dan een week in de vriezer.

Boodschappenlijstje
  • 3 Dl Water
  • 300 Gr Suiker
  • 2.5 Dl Citroensap
  • 2.5 Dl Sinaasappelsap
  • 1 Tl Fijngeraspte Sinaasappelschil
Probeer ook eens...