Lasagne Met Broccoli En Amandelen
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de broccoli in roosjes en stelen, snijd de stelen in reepjes. Kook de broccoli 5 min. Fruit de ui in 2 el olie. Giet de broccoli af, schep het uienmengsel erdoor. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de korst van de kaas. Snijd de kaas in plakken en snijd deze in stukken. Vet de braadslee of ovenschaal in met de rest van de olie. Schep de helft van de broccoli erin, strooi er 1/3 van het amandelschaafsel over en schep er 1/3 van de bechamelsaus over. Leg de helft van de lasagnevellen hierop. Leg hierop de rest van de broccoli, de helft van het overgebleven amandelschaafsel en de helft van de overgebleven bechamelsaus. Verdeel de rest van de lasagnebladen erover. Schep de rest van de saus erop. Verdeel de stukken kaas over de bovenkant en strooi de rest van het amandelschaafsel erover. Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30 min. goudbruin worden. Serveer direct.
- 2x 300 Gr Broccoli, In Kleine Roosjes
- 1 Ui, Gesnipperd
- 3 El Olijfolie
- 1 Zakje Bechamelsaus (pak 2 Zakjes, Besciamella)
- 500 Ml Melk
- 1 Stukje Port Salut 50+ (kaas, 185 G)
- 1 Bakje Amandelschaafsel (55 G)
- Half Pak Lasagnevellen (a 375 G)