Pata Met Zeevruchten En Noilly-Prat
Aantal personen: 2 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeBreng allereerst het water voor de pasta aan de kook. Snipper de rode ui en fruit deze licht glazig in de eetlepel olijfolie. Doe het visfond erbij met de scheut vermouth. Heb je geen visfond, maak dan een bouillonblokje aan, maar doe er veel minder vocht bij. Moet er normaal 500ml bij, gebruik dan 200ml en kook het wat langer in. Zodra de saus wat stroperig begint te worden verwarm je de zeevruchten erdoor. Verwarm de zeevruchten zo'n twee minuten en roer vervolgens de creme fraiche erdoor. Ondertussen heb je de spaghetti ook al beetgaar kunnen koken. Serveer de spaghetti met de saus of roer ze door elkaar heen. Maal er tot slot wat peper over. De fond of bouillon zal vast zout genoeg zijn, dus dat heb je waarschijnlijk niet nodig. Lekker met een frisdroge witte wijn
- 250 Gram Zeevruchten
- Flinke Scheut Noilly-Prat Of Martini Extra Dry
- 200 Ml Visfond Of Visbouillonblokje
- 200 Gram Pasta Naar Keuze
- 100 Ml Creme Fraiche
- 1 Eetlepel Olijfolie
- 200 Gram Liefst Wat Dunnere Spaghetti
- 1 Rode Ui
- Zout En Peper