Gebakken Aubergine Met Kaas
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerdeel de aubergine in acht ronde plakken van gelijke grootte en dikte. Leg ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat minstens 10 minuten trekken. Dep de plakken aubergine vervolgens droog met keukenpapier. Verhit in koekenpan met anti-kleeflaag de boter. Laat daarin de aubergineplakjes mooi goudbruin en gaar bakken in tien minuten. Keer ze na vijf minuten om in de pan. Bedruip ze vervolgens met de balsemienazijn en bestrooi naar smaak met zout en peper. Laat de mozzarella uitlekken en verdeel in vier gelijke plakken. Schik op elk van de vier borden een plak aubergine met een paar basilicumblaadjes. Schik de mozzarella erop en bedek met de resterende aubergine.
- Zout En Versgemalen Peper
- Boter
- Halve El Balsemazijn
- Bolletje Mozzarella
- Basilicum