Hazenbrood Met Een Dip

Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Hazenbrood Met Een Dip Bereidingwijze

In de Marche in Italië wordt met Pasen altijd dit hartige kaasbrood of crescia geserveerd. In deze versie is van het traditionele deeg een haas gevormd met een lekkere dip in zijn buik. Serveer met worteltjes en ander rauwkost Rasp de kaas fijn. Klop de eieren samen met de boter en de olie tot een egale massa. Meng het zout en de peper met de bloem, de Pecorino en de gist. Kneed alles samen tot een stevig deeg dat niet meer aan de handen plakt. Voeg eventueel wat extra bloem toe. Laat het deeg afgedekt in een kom circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 175˚ C. Sla het deeg terug en vorm 
op een bakblik een paashaas van het deeg. Duw in de buik van 
de paashaas een klein souffléschaaltje. Bak het brood in circa 
45 minuten gaar. Laat het brood helemaal afkoelen. Meng alle ingrediënten voor de dip en vul het souffléschaaltje ermee.

Boodschappenlijstje
  • Voor Het Brood
  • 225 Gr Pecorino
  • 6 Eieren
  • 50 Gr Boter, Gesmolten En Iets Afgekoeld
  • 60 Ml Olijfolie
  • Kwart Tl Zout
  • Verse Peper Uit De Molen, 2x Draaien
  • 500 Gr Bloem
  • 1 Zakje Gedroogde Gist
  • Voor De Dip
  • 250 Gr Hüttenkäse
  • Half Bosje Platte Peterselie (fijngehakt)
  • 50 Gr Geraspte Pecorino
Probeer ook eens...