Koude Groentelasagne
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeOntdooi de spinazie gedurende 2 minuten op 700 Watt. Meng de pinazie met de oregano en peper. Was de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in reepjes. Pel het sjalotje en snijd het in ringetjes. Verwarm de oven voor op 220ºC. Vet een kleine vierkante schaal in met Becel Dieetolie. Leg hierop het eerste velletje lasagne. Verdeel een derde deel van de spinazie hierover. Rangschik hierop de helft van de reepjes paprika naast elkaar. Verdeel hierover de helft van de sjalotringetjes. Leg hierop weer een velletje lasagne en duw licht aan. Verdeel op dezelfde wijze weer de spinazie, paprika en ui erover. Leg hierop weer een velletje lasagne en duw licht aan. Verdeel het laatste deel spinazie erover. Dek de lasagne af met aluminiumfolie. Bak de lasagne gedurende 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Haal de lasagne uit de oven en dek deze af met plastic folie waar u een paar gaatjes in prikt. Laat de schaal afkoelen op een koele plek en plaats deze daarna tot gebruik in de koelkast. Was de veldsla en basilicum. Verwijder de steeltjes en meng de bieslook, olie en ciderazijn erdoor. Verdeel de salade over 4 borden. Snijd de koude lasagne in vieren en leg op elk bord een stukje. Garneer de koude lasagne met de geraspte kaas.
- 50 Gr Gehakte Spinazie (diepvries)
- 1 Tl Oregano
- Peper
- Paprika, Groen
- Sjalotje
- 1 El Becel Dieet Olie
- 4 Vellen Groene Lasagne
- 4 Grote Basilicum Bladeren
- 1 El Fijngeknipte Bieslook
- 50 Gr Veldsla
- 2 Tl Ciderazijn
- Geraspte 25+ Kaas