Hartige Taart Met Romige Kip En Prei
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Fientje Hulleman » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeBegin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Leg om en om laagjes kip, ham, prei en ui in een ovenschaal met een inhoud van 1,5 liter totdat deze helemaal vol is. Voeg de nootmuskaat toe en giet tenslotte de kippenbouillon er overheen en maak de randjes van de schotel een beetje vochtig. Rol het bladerdeeg uit totdat het groot genoeg is om de schotel mee af te dekken. Leg het deeg over de bovenkant van de schotel heen en druk de zijkanten omlaag met een vork. Snij het teveel aan deeg eraf en voeg ze samen tot een bal. Snij een rond gaatje in het midden van het deeg. Rol de restantjes deeg weer uit en snij er repen van. Versier de taart met de reepjes en dek het gat in het midden ook licht af met een reepje deeg. Smeer de hele bovenkant in met wat melk. bak 35 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven totdat de kip helemaal gaar is. Als de bovenkant van de taart te donker wordt, dek hem dan af met wat bakpapier of aluminiumfolie. Terwijl de taart in de oven staat warm je de room op laag vuur op. Als de taart gaar is, haal hem dan uit de oven en verwijder voorzichtig het stukje deeg dat over het gat in midden ligt. Giet de room in het gat en leg het stukje deeg terug.
- 1 Stuks Hele Kip, Botten Verwijderd En In Stukjes Gesneden
- 4 Plakken Gekookte Ham
- 4 Stuks In Ringen Gesneden Preien
- 1 Stuks Ui
- 1 Snufje Gemalen Nootmuskaat
- 275 Ml Kippenbouillon
- 1 Pakje Bladerdeeg
- 1 Eetlepel Melk
- 125 Gram Room Met Zo Hoog Mogelijk Vetgehalte
- Zout En Peper