Tarte Tatin Met Ananas En Chilisiroop

Aantal personen: 4 » Keuken: Fusion » Geplaatst door: Laurentien » Type: Meer van het type: Anders

Tarte Tatin Met Ananas En Chilisiroop Bereidingwijze

Verwarm 200 g suiker in 250 ml water op laag vuur tot siroop. Voeg de peper (met zaadlijsten) aan de siroop toe. Laat 15 minuten zachtjes trekken. Zeef de siroop. Snijd de helft van de peper (zonder zaadlijsten) in stukjes en roer door de siroop. Laat afkoelen, bewaar op een koele plek. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 ringen van de ananas. Verwijder met een scherp mesje de harde binnenkant en de 'oogjes'. Laat 75 g suiker op laag vuur smelten en lichtbruin kleuren en schenk het voorzichtig in de vormpjes. Leg in elk vormpje een ananasring. Bedek de ringen elk met een plakje bladerdeeg, stop het deeg tussen de ananas en de rand goed in. Prik het deeg in met een vork. Bak de ananastaartjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze buiten de oven 5 minuten afkoelen en keer ze om op 4 (dessert)borden. Serveer de ananastaartjes (lauw)warm of op kamertemperatuur. Leg er een bol vanilleroomijs op en schenk er een beetje chilisiroop over.

Boodschappenlijstje
  • 275 G Suiker
  • 1 Rode Peper, In 3 Stukken
  • 1 Ananas, Geschild
  • 4 Plakjes Roomboterbladerdeeg (diepvries), Ontdooid
  • 4 Bollen Vanilleroomijs
  • Chilisiroop
Probeer ook eens...