Hete Bliksem Van Appels En Peren
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSchil en was de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een ruime pan met een laag water. Schil de appels en peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Voeg het fruit toe aan de aardappelen en kook het geheel in ongeveer 20 minuten gaar. Giet het kookvocht af, maar bewaar ongeveer een kopje. Stamp de ingrediënten tot een grove puree en voeg wat van het kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Roer er als laatste het klontje boter, de kardemompoeder en zout naar smaak door. Lekker met krokant gebakken speklapjes.
- 1.2 Kg Kruimige Aardappelen
- 400 Gr Zoete Appels (bijv. Jonagold)
- 250 Gr Zure Appels (bijv. Goudrenet)
- 400 Gr Peren (bijv. Gieser Wildeman)
- Klontje Boter
- 1 Tl Kardemompoeder
- Zout Naar Smaak