Gemarineerd Wildstoofvlees
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Thijs Koridon » Type: Meer van het type: Wild
BereidingwijzeMarineer de stukken vlees 1 nacht in een scheut calvados, een fijngesneden wortel, sjalot en ui, een laurierblaadje, peper en zout en tijm. De rode wijn is pas in een later stadium toegevoegd. Haal het vlees uit de marinade en bak het rondom bruin. Voeg de marinade toe en een glas rode wijn. Breng aan de kook, zet het vuur zacht en doe het deksel op de pan. Halverwege een keer omhusselen. Na zo'n twee uur is het vlees gaar. Leg het vlees te rusten op een voorverwarmd bord. Maak intussen de jus: smelt wat (room)boter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg 1 a 2 eetlepels bloem toe, goed roeren. Giet een beetje warme jus bij de boter en laat binden. Voeg het geheel weer bij de jus. Onder goed roeren wordt een klontje boter toegevoegd zodat het geheel nog verder bindt en een mooie textuur krijgt. Doe het vlees terug in de pan.
- Gemengd Wildstoofvlees
- Calvados
- Rode Wijn
- 1 Wortel
- 1 Ui
- 1 Sjalot
- Laurierpoeder
- Tijm
- Boter
- Bloem