Polentafrietjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Polentafrietjes Bereidingwijze

Duurtijd: > 50 min Bereidingswijze Maak een portie polenta volgens de aanwijzingen op het pakje polentagries. Laat goed opstijven. Snij de polentakoek in dikke frietjes. Bak ze goudbruin in frituurolie op 170 C. Dipsausjes erbij Broccoli-dip: Kook een kwartje van een broccoli gaar in gezouten water. Pureer de groente met 1 dl groentebouillon. Laat afkoelen. Vermeng met 100 g mascarpone. Pickles-dip: Pureer met de staafmixer 4 eetlepels pickels en vermeng de puree met 100 g natuuryoghurt. Paprika-dip: Roer door 100 g natuuryoghurt 1 tot 2 eetlepels zoet paprikapoeder en roer goed glad.

Boodschappenlijstje
  • Polentagries
  • Voor De Dipsausjes:
  • 1/4 Broccoli
  • 1 Dl Groentebouillon
  • 100 Gram Mascarpone
  • 4 Eetlepels Pickles
  • 200 Gram Natuuryoghurt
  • 1 A 2 Eetlepels Paprikapoeder
Probeer ook eens...