Polentafrietjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: > 50 min Bereidingswijze Maak een portie polenta volgens de aanwijzingen op het pakje polentagries. Laat goed opstijven. Snij de polentakoek in dikke frietjes. Bak ze goudbruin in frituurolie op 170° C. Dipsausjes erbij Broccoli-dip: Kook een kwartje van een broccoli gaar in gezouten water. Pureer de groente met 1 dl groentebouillon. Laat afkoelen. Vermeng met 100 g mascarpone. Pickles-dip: Pureer met de staafmixer 4 eetlepels pickels en vermeng de puree met 100 g natuuryoghurt. Paprika-dip: Roer door 100 g natuuryoghurt 1 tot 2 eetlepels zoet paprikapoeder en roer goed glad.
- Polentagries
- Voor De Dipsausjes:
- 1/4 Broccoli
- 1 Dl Groentebouillon
- 100 Gram Mascarpone
- 4 Eetlepels Pickles
- 200 Gram Natuuryoghurt
- 1 A 2 Eetlepels Paprikapoeder