Ijstaartje Van Kaneel-stoofpeerijs Met Chocoladesaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSmelt alle ingrediënten voor de saus in de magnetron, gedurende 1 à 1,5 minuut op 700 watt. Roer de saus goed door en zet opzij om af te koelen. Bekleed een cakevorm ruim met plasticfolie. Maal in de keukenmachine de koekjes fijn en strooi een derde deel ervan op de bodem van de vorm. Druk het met de bolle kant van een lepel zachtjes aan tot een gelijkmatige laag. Vul de vorm tot de helft met het ijs. Let er op dat je het ijs goed uitsmeert naar de randen. Strooi nu weer een derde deel van de gemalen koekjes over het ijs en vorm er op dezelfde manier als bij de bodem een gelijkmatige laag van. Vul de vorm verder met het overgebleven ijs en bedek dit met het laatste deel koekkruimels. Dek de taart af met folie en zet de vorm twintig minuten (of langer) terug in de vriezer om op te stijven. Bereiding Haal voor het serveren de taart voorzichtig uit de vorm, pak hem uit en snijd hem in plakken. Leg 1 of 2 plakken cake op een bord, giet er wat chocoladesaus naast en zeef er tot slot wat cacao over.
- 200 Gr Italiaanse Amandelkoekjes
- Bak Hertog Roomijs Stoofpeer Kaneel
- Cacao Om Te Strooien, Met Zeef
- Voor De Saus:
- 150 Ml Slagroom
- 2 El Boter
- 300 Gr Chocolade