Koffie Mokka Crème Koekjes Taart
Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arnout Jungblut » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeTaart: Klop de boter met de mixer in een kom tot deze lekker romig en wit van kleur is. Zeef de poedersuiker erbij en mix deze er ook doorheen. Mix er dan steeds wat afgekoelde koffie door tot de creme naar mokka smaakt. Bewaar de rest van de koffie voor de koekjes en nog wat voor de mokka toefjes. Maak de banketbakkersroom volgens de gebruiksaanwijzing en roer deze daarna lepel voor lepel door de mokkacreme. Nu ga je de taart opbouwen. Leg een stuk bakpapier op de schaal. Dompel de koekjes een voor een kort in de koffie en leg ze aan elkaar op de schaal. Gebruik per laag een halve pak marie-koekjes. Bestrijk de koekjes met een laag creme. Koekjes weer kort dompelen in de koffie en er bovenop leggen. Dus laag koekjes-laag creme-laag koekjes-laag creme-laag koekjes enz. Eindig met een laag creme bovenop en bestrijk ook eventueel de zijkanten van de taart nog met creme. Versier de taart met de schuimtoefjes ( bereiding staat hier ook onder) en met de mokkabonen. Schuimtoefjes: Verwarm de oven voor op 130°C. Doe de eiwitten in een kom en klop ze stijf, maar niet droog. Voeg de helft van de suiker toe en klop het schuim weer stijf. Schep de rest van de suiker er met een eetlepel voorzichtig door. Meng als laatste nog wat van de afgekoelde sterke koffie door het mengsel. Spuit met een gekartelde slagroomspuit van 7 mm doorsnede ringen van 6 tot 4 cm. Bak de kransjes op bakpapier 2 tot 3 uur (of een half uur bij kleine kransjes) op de laagste stand van de oven 130°C Als de schuim loslaat van het papier dan zijn ze klaar. Versier de taart met de schuimtoefjes en met de mokkabonen. Eet Smakelijk
- 3 Pakken Mariakoekjes
- 300 Ml Sterke Koffie
- 250 Gram Boter
- 200 Gram Banketbakkersroom
- 150 Gram Poedersuiker
- 1 Dl Eiwit
- 300 Gram Basterdsuiker
- 1 Zakje Vanillesuiker
- Mokka Bonen