Maleise Kipsaté Met Ketjaplimoensaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Maleise Kipsaté Met Ketjaplimoensaus Bereidingwijze

Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand. Snijd de kipfilet in lange, brede repen, leg ze tussen 2 lagen huishoudfolie en sla ze met een deegroller voorzichtig plat. Boen de limoen onder de koude kraan schoon en rasp de schil (alleen het groene deel, het wit eronder is bitter van smaak). Snijd de limoen doormidden en pers de helften uit. Pel en snijd de teentjes knoflook fijn. Meng de kipfilet met de helft van de knoflook, de helft van de limoenrasp, 3 eetlepels ketjap en 2 eetlepels olie. Rijg de repen aan satéstokjes en zet ze even weg, zodat ze een beetje kunnen marineren. Rooster de kipsatés in ongeveer 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Verwarm ondertussen in een klein pannetje de rest van de knoflook 2 minuten in een scheutje olie. Voeg 1 dl ketjap en de rest van de limoenrasp en het sap toe. Laat dit even doorwarmen. Verdeel de geraspte wortel over 4 kleine borden. Leg de kipsaté erop en verdeel de ketjaplimoensaus erover.

Boodschappenlijstje
  • 150 Gr Kipfilet
  • 1 Limoen
  • 300 Gr Geraspte Wortel
  • 2 Knoflookteentjes
  • Conimex Ketjap Manis
  • Conimex Wok Olie
Probeer ook eens...