Blinde Vinken In 'Chimay Trappist'
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeOvergiet de pruimen met het Trappistenbier en laat zo'n dik uur staan. Smelt een klont boter met wat olijfolie en bak hierin het vlees rondom bruin. Over strooi met de uisnippers, selder, tijm, laurierblad en giet er de runderbouillon bij. Draai het vuur laag en laat in zo'n dik uur zachtjes gaar worden onder deksel. Neem het vlees een kwartuurtje voor het einde uit de pan, zeef de saus. Doe saus en vlees terug in de pan en giet er het bier en pruimen bij, laat zonder deksel verder sudderen tot einde. Bind eventueel de saus met wat maïzena. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de "vogels zonder kop" op warme borden en overgiet met de pruimen/Trappist saus en werk af met wat vers gehakte peterselie.
- 4 Vogels Zonder Kop (blinde Vinken)
- 250 Gr Gedroogde Pruimen Zonder Pit
- 1 Flesje Chimay Trappist (blauw 33 Cl)
- 2 Uien
- 3 Stengels Bleekselder, In Stukjes
- Paar Takjes Tijm, 1 Laurierblad
- 2 Dl Runderbouillon
- Boter En Olijfolie
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout