Panna Cotta Met Gebakken Nectarines
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze25min voorbereiden - 20min bereiden - 6uur wachten Meng de room, melk, het vanillestokje, de suiker, het gelatinepoeder en het reepje citroenschil in een pan. Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur. Laat het afkoelen. Zeef het roommengsel door een fijne zeef in een middelgrote kan; gooi het vanillestokje weg. Schenk de room in vormpjes met een inhoud van 125 ml en laat de panna cotta afgedekt in de koelkast minstens 6 uur opstijven. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de nectarines met het snijvlak naar boven in een kleine ovenschaal. Bestrooi ze met de suiker en besprenkel ze met de wijn. Bak ze 15 minuten, of tot ze lichtbruin en zacht zijn. Laat afkoelen. Stort de panna cotta en serveer de nectarines - met het bakvocht - erbij.
- 300 Ml Slagroom
- 250 Ml Melk
- 1 Vanillestokje, Gespleten
- 55 Gram Fijne Kristalsuiker
- 1½ Gelatinepoeder
- 1 Reepje Citroenschil
- Voor De Gebakken Nectarines:
- 4 Middelgrote Nectarines, Gehalveerd
- 75 Gram Fijne Kristalsuiker
- 125 Ml Desertwijn