Spaghetti Met Bleekselderij
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeBleekselderij is een lekker veelzijdige groente. Je kunt het niet alleen rauw in salades gebruiken, meekoken in de soep of gewoon lekker smoren. Je kan het ook prima gebruiken als basis voor een lekkere frisse zomerpasta. Zelfs het loof van de stronken kan je gebruiken als garnering. Was de stronken goed. Verwijder eventuele draden en slechte plekken. Snijd de stronken in kleine stukjes. Je hebt niet alles nodig, ongeveer 2/3 is wel genoeg. Wat je over heb kan je prima gebruiken in een salade of meekoken als smaakmaker in de bouillon. Kook de spaghetti al dente. Bak een klein handje spekjes lichtbruin in een eetlepel olijfolie. Voeg de bleekselderij toe en bak deze mee met de rozemarijn tot ze mooi groen kleurt. Los het bouillonblokje op in een kopje kokend water en voeg dat toe. Voeg wat tijm, peper en zout toe en laat het geheel stoven tot de bleekselderij net niet zacht is. Kijk even of je nog extra vocht moet toevoegen. Je kunt daarvoor ook het kookvocht van de pasta gebruiken: dat bindt meteen je saus. Meng aan het einde de pasta, bleekselder en 2/3 van de geraspte kaas door elkaar. Garneer met wat van het loof van de bleekselderij en de overige kaas. Lekker met een glaasje witte wijn.
- 250 Gram Spaghetti
- Stronk Bleekselderij
- Spekjes
- Rozemarijn, Tijm
- 1 Rundvlees Bouillonblokje
- Geraspte Parmezaan Of Oude Kaas
- Zwarte Peper En Zout
- 2 Eetlepels Olijolie