Gestoofde Paprika
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Niek Haagstee » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoorbereiden Grill voorverwarmen. Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen. Paprika's op snijvlak op bakplaat of in ovenschaal leggen en 10-15 min. vlak onder grill zetten, tot vel zwartgeblakerd is. Paprika's in afgesloten plastic zak laten afkoelen, vel is er dan gemakkelijk af te pellen. Paprika's tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren (kan dag van tevoren). Bereiden Paprika's in smalle reepjes snijden. In braadpan uisnippers in olie 5 min. fruiten. Paprikareepjes, bleekselderij, knoflook en tomatenblokjes toevoegen. Deksel op pan leggen en groenten op laag vuur 20 min. laten sudderen. Peperonata op smaak brengen met zout en peper en warm of op kamertemperatuur serveren. Eventueel garneren met 1 el fijngesneden peterselie of basilicum.
- 1 Rode Paprika
- 1 Gele Paprika
- 1 Bakje Gesnipperde Ui
- 3 Eetlepels Olijfolie
- 1 Stengel Bleekselderij
- 1 Teentje Knoflook
- 1 Blik Tomatenblokjes