Pizza Pugliese
Aantal personen: 2 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLos de gist op een 1 el warme melk en voeg ook de suiker toe. Doe de bloem in een kom en strooi het zout aan zijkant, zodat het niet in aanraking kan komen met de gist. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet hier de warme gist in, strooi wat bloem over. Klop het ei los en meng er de melk en olie onder. Meng met de hand voorzichtig de bloem onder de gist en voeg beetje bij beetje het melkmengsel toe, kneed het deeg zo'n 15 minuten en laat het vervolgens anderhalf anderhalf uur rijzen op een warme tochtvrije plaats. Kneed nogmaals flink en rol het uit tot twee pizza vormen. Voor een échte pizza pugliese belegt u deze met: Bolognese saus, échte Italiaanse salami & chorizo, artisjokharten, mini champignons, reepjes groene paprika, halve kerstomaatjes en olijven. Werk af met geraspte kaas en plaats in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 30 minuten.
- 250 Gr Bloem
- 15 Gr Gedroogde Gist
- 1 Koffielepel Zout
- 3 El Olijfolie
- 1 Ei
- 1 Dl Melk
- 1 Koffielepel Suiker