Vlierbessen Sap

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Vlierbessen Sap Bereidingwijze

Knip met een schaar de trosjes van de struik (let op dat er geen of bijna geen groene besjes aanzitten deze zijn namelijk licht giftig) Je knipt ongeveer 2 kilo per half uur. Daarna schoonmaken: verwijder eerst de groene besjes, en eventuele insecten. Was nu de trossen onder stromend water. met een grote vork "kam" je de besjes nu in een grote pan of schaal. (door een grote vork te gebruiken blijven de meeste verdroogde besjes zitten). Kook de bessen 4 minuten. Nu het sap er uitdrukken met een veergiet en een pollepel. (Of gebruik een natte theedoek of een kaasdoek. Op sommige vlaamse sites hebben ze het over een Neteldoek) Nu per liter sap ongeveer een halve kilo suiker toevoegen en de sap opnieuw verhitten tot de suiker opgelost is. De sap in de flessen gieten met een trechter of een maatkan. De smaak: Lekker over ijs, door yoghurt of kwark Bij gebruik als limonade: ongeveer 1 deel sap op 1 deel water.

Boodschappenlijstje
  • Vlierbessen (plukken Vanaf Begin September)
  • Suiker
Probeer ook eens...