Japanse Omelet

Aantal personen: 1 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Japanse Omelet Bereidingwijze

Japanse omeletten zijn wat zoeter als het gewone standaard gebakken ei. Ik heb het deze keer als lunchgerecht op brood gemaakt, maar dit is iets wat in de Japanse cultuur niet vaak voorkomt. Meestal maken ze omeletrolletjes voor in de bento (lunchbox) of gebruiken ze het bijvoorbeeld als sushi vulling. Deze variant is zo simpel, een kind kan de was doen: Kluts de eieren in een kom, doe hier een scheut Japanse zoete sojasaus doorheen (echt deze, de indonesische variant is veel zouter) en eventueel een theelepel suiker als je van extra zoet houdt. Doe wat boter in de pan en bak hier het ei in. Laat het ei een paar minuten met rust tot het gestold is. Serveer het op brood, bij rijst of snijdt het in repen voor sushivulling.

Boodschappenlijstje
  • 2 Eieren
  • Japanse Zoete Sojasaus
  • Evt Suiker
Probeer ook eens...