Kefta Tajine
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDoe alle ingrediënten voor de Kefta in een kom en kneed alles 5 minuten. Vorm balletjes van zo'n 3 cm. Zet de tajine op een matig vuur en smelt er de boter in, voeg ui en chilipeper en laat even meebakken. Giet de bouillon erbij en breng op smaak met gember, saffraan, peper en zout, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen onder deksel. Voeg tenslotte de Kefta balletjes toe, rol ze even door de saus en sluit af, laat nogmaals zo'n 30 minuten sudderen. Voor een dikkeren saus haal je halverwege het deksel weg zodat de saus kan inkoken, werk af met wat citroensap. Serveer met (Marokkaans of Turks) brood.
- Kefta:
- 650 Gr Runder Of Lamsgehakt
- 2 El Peterselie
- 1 El Verse Koriander
- Ui
- 1 Koffielepel Chilipoeder
- De Schil Van 1 Citroen, Geraspt
- Peper En Zout
- Saus:
- 30 Gr Boter
- Ui, Geraspt
- Chilipeper (fijngehakt)
- Snufje Gemberpoeder, Saffraanpoeder
- 2.5 Dl Runderbouillon (blokje)
- 2 El Citroensap
- Peper En Zout