Nasi Goreng Met Kip
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeRijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In wok olie verhitten en kipblokjes in 2 min. rondom bruinbakken. Ui en knoflook toevoegen en 2 min. meebakken. Komijn en koriander erover strooien. Prei en kool door kip mengen en in 5 min. beetgaar laten worden. Rijst en tauge erdoor scheppen en gerecht op hoog vuur nog 3 min. bakken. Nasi op smaak brengen met ketjap, sambal en zout. Lekker met pindasaus en atjar.
- 300 Gram Snelkookrijst
- 4 Eetlepels Olie
- 400 Gram Kipfilet
- Ui, Gesnipperd
- 2 Knoflookteentjes
- 1 Theelepel Gemalen Komijn (djinten)
- 2 Theelepels Gemalen Koriander (ketoembar)
- Prei (in Smallen Ringen)
- 150 Gram Gesneden Wittekool
- 125 Gram Tauge
- 4 Eetlepels Ketjap Manis
- 2 Theelepels Sambal Oelek